13.10.2017

ZENCEFİL ŞURUBU


Selam,
hazırladığımız bu karışıma özellikle kış aylarında soğuk algınlığına yakalanmanızı önleyebilecek bir içecek diyebiliriz.
Tarif dokuzuncubulut sitesine ait, dilediğiniz zaman günde bir fincan hazırlayıp içebilirsiniz,bu karışımı sıcak yada soğuk tüketebilirsiniz.
Karışım buzdolabında 2 ay kadar bekleyebiliyor az az yapıp bittikçe yenisini yapabilirsiniz,bir çay bardağına bir dilim limon ve 2 çorba kaşığı zencefil şurubu koyup,üstüne sıcak su ekleyerek karıştırın ve tüketin afiyetle.

MALZEMELER
  • 1 orta boy kavanoz (benim kavanozum büyüktü)
  • kavanozun yarısına gelecek kadar taze zencefil (1 büyük boy yeterli)
  • 1 limon
  • bal
HAZIRLANIŞI
  1. zencefilin kabuklarını soyup yıkayın ve ince ince dilimleyip kavanoza yerleştirin
  2. limonu da dilimleyip kavanoza ekleyin
  3. son olarak üstüne bal ekleyin ,kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına koyun (tarifte bal yeterince eklenecek denmiş ben malzemelerin üstünü örtecek miktarda, yaklaşık 1 küçük su bardağı kadar ekledim)
  4. zencefil şurubunu bir hafta sonra kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.