Selam,
karnabahar köri sosla buluştu, oraya nefis bir yemek çıktı 👍 sizde karnabahar sevenlerdenseniz deneyin şimdiden afiyet olsun sevgiler.
MALZEMELER
- 1 orta boy karnabahar
- 1 tutam tuz
- 4-5 dilim sarı cheeddar peyniri (uzun şeritler halinde kesin)
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı toz köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı toz sarımsak
- 2,5 su bardağı süt
- karnabaharı temizleyip çiçeklere ayırın ve yıkayın, tuz eklenmiş suda diri kalacak şekilde haşlayın
- haşladığınız karnabaharları süzün ve orta boy bir fırın kabına dizin
- sos için unu ve tereyağı tavaya yada ufak bir sos tenceresine alın, un sararıp hafif kokusu çıkana kadar kavurun
- köriyi , sarımsağı ve tuzu ekleyin karıştırın
- karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin, karıştırmayı hiç bırakmayın topak olmasın
- sos koyulaşıp fokurdamaya başlayınca ocaktan alın ve karnabaharların üstüne dökün
- 180 derecede ısıtılmış fırında , yaklaşık 35 dk karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin
- fırından çıkartmadan 5 dk önce üstüne peyniri serpin ,peynir eriyene kadar fırında tutup alın
- nefis yemeğimiz hazır sıcak olarak servis edebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.