DÜDÜKLÜDE KEMİK SUYU YAPIMI


Selam,
kemik suyunun faydaları herkesçe bilinen bir şey, ben çocukken bizim evde sürekli yapılırdı ama yıllar geçtikçe ,teknoloji ilerledikçe hep hazır mamullere kaçar olduk :) son yıllarda tekrar doğal beslenmeye dönüş oldu, yiyecekleri elimizden geldiğince evde hazırlamak en iyisi tabi ki, tavuk suyu, et suyu sürekli hazırlarım ama kemik suyunu ilk kez denedim sanırım bundan sonra ara ara yaparım size de öneririm sevgiler.

MALZEMELER
  • dilediğiniz kadar ilikli kemik (kasabınız uygun olanı verecektir, benimki 5-6 iri parça idi)
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • kereviz yaprağı
  • su
HAZIRLANIŞI
  1. kemikleri yıkayıp tencereye alın, üstüne su ekleyip kapak açık şekilde kaynatın , üstünde kef oluşacaktır onları alıp atın ve suyu dökün (ilk kaynatma suyunu döküyoruz kandan arınıyor)
  2. ilk suyunu döktüğünüz kemiklerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar temiz su ekleyin, soğanı ,kereviz yaprağını ve baharatları da ekleyip tencerenin kapağını kapatın
  3. tencerenizin buharı çıkana kadar orta ateşe koyun, buharı çıktıktan sonra en kısık ateşe alın ve 2 saat pişirin, süre sonunda ocaktan alın
  4. tencere soğuyunca kapağını açın ve içinden kemikleri çıkartın, suyunu da süzgeç yardımıyla bir kaba boşaltın
  5. kemik suyu oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın
  6. bir kaç saat buzdolabında kalan kemik suyu jöle kıvamına gelecektir, istediğiniz ölçülerde porsiyonlayıp ,uygun kaplarda dondurucuya atın, kullanmak istediğiniz zaman direk yemeğe ekleyin
kolay gelsin

Yorumlar