SEBZELİ BUĞDAY PİLAVI


Selam,
klasik pilavlara alternatif olarak, risotto kıvamında bir buğday pilavı ,buzluğunda haşlanmış buğday varsa kolayca hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER
  • 2 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 adet küp doğranmış ,kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet küp doğranmış, sarı dolmalık biber
  • 250 gram temizlenmiş doğranmış ıspanak
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • su, tavuk yada et suyu hangisi varsa
HAZIRLANIŞI
  1. tencereye yağı , soğanı, biberleri koyup soteleyin
  2. buğdayı ekleyin birkaç tur çevirin
  3. ıspanağı ekleyin 2 tur daha karıştırın
  4. domates püresini ,tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın
  5. son olarak buğdayların hizasına gelecek kadar su ilave edin
  6. tencerenin kapağını kapatın, ara sıra karıştırarak , pilav suyunu çekene kadar pişirin
  7. suyunu çekince kapakla tencere arasına havlu kağıt koyup ,pilavı 10 dakika dinlendirin
  8. sıcak olarak servis edin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.