Lezzetli bir mantar sote yapmak istediğinizde, istiridye mantarını tercih edin
MALZEMELER
MALZEMELER
- 400 gram istiridye mantarı
- 2 adet doğranmış sivri biber
- 1 adet rendelenmiş büyük boy domates
- 1 tutam tuz ve karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- yarım limon suyu
- maydanoz
- mantarları köklerinden kesip yıkayın ve havlu kağıt ile kurutun, uzunlamasına doğrayın
- tava yada yayvan bir tencereyi ısıtın, yağı ekleyip eritin, biberleri ve sarımsağı ilave edip sotelemeye başlayın
- mantarları ekleyin yüksek ateşte soteleyin
- tuzu, karabiberi ve kekiği ilave edin karıştırın
- mantarlar suyunu bırakıp çektiğinde domatesi ekleyin, karıştırın ve ocağı kısıp üstüne bir kapak kapatın
- 10 dakika kadar domatesle birlikte pişen mantara limonu ve maydanozu ekleyip ocaktan alın
- sıcak olarak servis edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.