TAVUKLU , BULGURLU BRÜKSEL LAHANASI

MALZEMELER
  • 1 kutu Brüksel lahanası
  • 250 gr kuşbaşı doğranmış tavuk
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • su
YAPIMI

Brüksel lahanasını temizleyip yıkayın
yayvan bir tencereye yağı koyup eritin , tavukları atıp soteleyin
soğanı ve sarımsağı ilave edin bir kaç tur daha soteleyin
salçayı ekleyip bir tur karıştırın
lahanaları ve bulguru ilave edin
tuzu ve biberi ilave edin karıştırın
son olarak yemeğin üstüne gelecek kadar su ilave edin
tencerenin kapağını kapatıp  kaynayana kadar yüksek ateşte ,kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin

afiyet olsun

Yorumlar