ISPANAKLI KREP

Nefis bir ıspanaklı krep reçetesi , yapımı biraz aşamalı olsa da bu sizi korkutmasın bu lezzet için değer gerçekten

KREP İÇİN
  • 2 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
HARCI İÇİN
  • 1 kilo temizlenmiş ve ufak doğranmış ıspanak
  • 1 adet ufak boy ve yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • yarım su bardağı eski kaşar peynir rendesi
BEŞAMEL SOS İÇİN
  • 500 ml süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam kara biber
ÜSTÜNE
  • 1 su bardağı eski kaşar peynir rendesi
YAPIMI
  1. öncelikle krep malzemelerini geniş bir kasede birleştirin ve pürüzsüz bir kıvama gelene dek çırpın
  2. krep tavasını yağlayın ( 1 kez yağlamanız yeterli ) ve ısıtın, bir kepçeyle krep hamurundan alıp tavaya dökün ve kendi etrafında döndürerek hamuru tavaya yayın (krepler ince olsun, fazla kalın yapmayın) 1 yüzü pişince arkasını çevirip pişirin, bütün hamur bitene kadar krepleri aynı şekilde pişirip tabağa üst üste dizin
  3. beşamel sos için unu ve yağı tencereye alın ,unun kokusu çıkana kadar kavurun, sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak sos koyulaşana kadar pişirin, tuzu ve biberi de ekleyip karıştırın ocaktan alın
  4. harcı için soğanı ve yağı geniş bir tavaya alıp kısık ateşte hafif kavurun sarımsağı ekleyip 1 tur çevirin ve ıspanağı ilave edin ve ateşi yükseltip kavurun, tuzu ve biberi ekleyin ocaktan alın
  5. hazırladığınız beşamel sosun yarısını ve yarım bardak kaşar peynirini ıspanağa ekleyip karıştırın
  6. sıra geldi birleştirmeye :) krepleri teker teker önünüze alın ortalarına ıspanaklı harçtan koyup rulo yapın veya üçgen kapatın tercih sizin ben iki şekilde de yaptım, hafif yağladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  7. üstlerine bir kaşık yardımıyla kalan beşamel sostan sürün, kaşar rendesi ekleyip 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin

afiyet olsun

Yorumlar