14.01.2015

PORTAKAL AROMALI İRMİK TATLISI

İRMİK TATLISI TARİFİ
malzemeler
  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • yarım paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (rendenin ince kısmıyla)
yapımı
  1. bütün malzemeyi tencereye alıp bütünleşene kadar karıştırın
  2. tencereyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak,koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  3. muhallebiyi cup yada bardaklara paylaştırın (dilerseniz resimdeki gibi portakal kabuğunda servis edebilirsiniz, bunun için portakalı enine ikiye kesin , içini boşaltın ve muhallebi doldurun)
  4. tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra üstünü kapatarak buzdolabında soğutun

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.