Merhabalar,
erik konsantresini yapıp buzdolabında saklayın ve dilediğiniz zaman yarı yarıya sulandırarak servis edin
ben bir kısmını da buz kalıplarında dondurdum, kalıptan çıkarın bardağa soğuk su ile birlikte doldurup tüketin
bir kabın üzerine süzgeç yerleştirin, erikleri suyuyla beraber süzgeçten geçirin
kabukları kalana kadar ezin, tamamını alttaki kaba geçirin
erik püresini tekrar tencereye alın ve şekeri ekleyip karıştırın
10 dakika kaynatıp ocaktan alın
kavanoz yada şişeye doldurun, oda ısısına gelince buzdolabında muhafaza edin
dilerseniz maden suyu ile karıştırıp içebilirsiniz kolay gelsin :)
erik konsantresini yapıp buzdolabında saklayın ve dilediğiniz zaman yarı yarıya sulandırarak servis edin
ben bir kısmını da buz kalıplarında dondurdum, kalıptan çıkarın bardağa soğuk su ile birlikte doldurup tüketin
- 2 kilo kırmızı erik
- 4 su bardağı toz şeker (şeker miktarını damak tadınıza göre ayarlayın )
- su
bir kabın üzerine süzgeç yerleştirin, erikleri suyuyla beraber süzgeçten geçirin
kabukları kalana kadar ezin, tamamını alttaki kaba geçirin
erik püresini tekrar tencereye alın ve şekeri ekleyip karıştırın
10 dakika kaynatıp ocaktan alın
kavanoz yada şişeye doldurun, oda ısısına gelince buzdolabında muhafaza edin
dilerseniz maden suyu ile karıştırıp içebilirsiniz kolay gelsin :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.