21.04.2014

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK


Merhabalar,
çayınızın eşlikçisi olacak yumuşacık, nefis bir kek mutlaka deneyin
kek yapmanın püf noktalarına göz atmak isterseniz burada
  • 3 adet yumurta
  • 125 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • 1 dolu su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • yarım su bardağı toz Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
yumurta, şeker ve tereyağı mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın
yağlanmış bir kek kalıbına boşaltın (kalıbı bir kaç kez hafifçe tezgaha vurun hem hamuru yerleştirmiş oluyoruz hemde içinde olan havası çıkıyor)
160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin
(kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol edin fırına göre süre değişir)
pişen keki fırından alın, ısısı biraz düşünce kalıptan çıkarın
ılık yada soğuk dilimleyerek servis edin
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.