Hollanda Bisküvisi


Merhabalar,
bu lezzetli bisküviyi Sofra dergisinden not almıştım
denedim ve çok beğenildi sizlerde yapmak isterseniz işte tarifi

175 gr oda ısısında  tereyağ
1 yumurta beyazı
1 su b pudra şekeri
1 paket vanilya
1 çay k kabartma tozu
aldığı kadar un (klasik bardakla 2 bardak yeterli geldi)

üstüne: yumurta beyazı,toz şeker

un hariç hamur malzemelerini kaseye alın
azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
(hamuru 5-7 dk buzluğa atın rahat çalışırsınız)

hamuru merdaneyle fazla inceltmeden açın
kurabiye kalıplarıyla yada bıçakla kesin şekillendirin
yağlı kağıt serili tepsiye dizin
üstüne yumurta beyazını sürün
şeker serpin
170 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.