Merhabalar...
malzemeler:
4 adet kabak
4 adet dolmalık biber
3 adet köy biberi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı bitkisel margarin
1 tatlı kaşığı tuz
su
içine:
300 gr orta yağlı kıyma
1 çay bardağı yıkanmış pirinç
1 kuru soğan rendesi
1 küçük domates rendesi
1 er çay kaşığı karabiber,kimyon
1 er silme tatlı kaşığı tuz,kuru nane
bir kaç dal kıyılmış dereotu
kapak yapmak için 1 domates
yapımı:
kabakların üstünü kazıyarak temizleyin ve içlerini oyun yıkayın
biberlerin üst kapaklarını çıkarıp temizleyin ve yıkayın
köy biberlerini de aynı şekilde temizleyip yıkayın
iç malzemelerini bir kapta birleştirip yoğurun bütünleştirin
kıymalı harçla kabak ve biberleri doldurun
üstlerine domates dilimleriyle kapak yapın
tencereye yağı ve salçayı koyup,salçanın hafif kokusu çıkana kadar kavurun
tuzu ekleyin karıştırın
sebzeleri dizin ve üstlerine gelecek kadar su ilave edip pişirmeye bırakın
yoğurt ile servis edin
afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.