1 litre süt
2 çorba k mısır nişastası veya pirinç unu
3 çorba k kakao
2 çorba k un
1 paket vanilya
1 tatlı k margarin
8 çorba k toz şeker
yarım paket tablet çikolata
margarin ve çikolata hariç diğer malzemeleri tencereye alıp çırpma teliyle karıştırın
ocağa alın ve sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın
fokurdamaya başlayınca margarini ve çikolatayı ekleyin
5 dk daha karıştırın çikolata eriyince ocaktan alın
uzun bir cam kabı veya kek kalıbını ıslatıp suyunu dökün
frigoyu içine boşaltıp eşit bir şekilde yayın düzeltin
oda sıcaklığına geldiğinde üstünü streçleyip buzluğa kaldırın
bir kaç saat sonra kontrol edin biraz dondu ise çıkarıp dilimleyin ve tekrar buzluğa kaldırın (tam anlamıyla donmadan dilimliyoruz çünkü sonra dilimlenmesi zor oluyor bu şekilde daha pratik)
servis sırasında üzerini süsleyin evde ne varsa fıstık, fındık gibi
afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.