4 adet iri şeftali
3 su bardağı toz şeker
1 limon suyu
1 paket vanilya
1 çay bardağı su
şeftalileri soyup çekirdeğini çıkarın ve küp küp doğrayın
tencereye şekeri ve suyu koyun ocağa alın karıştırarak şekerin sulanmasını sağlayın
şeftalileri ekleyin karıştırın
kaynayana kadar yüksek ateşte tutun kaynayınca kısın ve 20 dk süre tutun
arada bir oluşan köpüğünü alın
süre sonunda limonu ve vanilyayı ekleyin karıştırın
10 dk daha pişirip kıvamını kontrol edin fazla akıcı değilse ocağı kapatın
kavanozlara doldurun kapağını kapatın soğumaya bırakın
kolay gelsin:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.