Selam,
kabak mücveri başta olmak üzere,bütün mücver türlerine bayılırım:) bu kez köz patlıcanla yaptım,fırında olduğu için de oldukça hafif oldu,siz dilerseniz kızartarak da yapabilirsiniz.
MALZEMELER
kabak mücveri başta olmak üzere,bütün mücver türlerine bayılırım:) bu kez köz patlıcanla yaptım,fırında olduğu için de oldukça hafif oldu,siz dilerseniz kızartarak da yapabilirsiniz.
MALZEMELER
- 2 küçük boy yumurta
- 4 adet iri boy kemer patlıcan
- 4 çorba kaşığı tam buğday unu,beyaz un,yulaf kepeği yada galeta unu tercih sizin
- bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz,kırmızı toz biber ve karabiber
- 1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri (170 ml bardak ile)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
- patlıcanları yıkayın,kurutun birkaç yerinden delin ,fırında yada ocakta közleyin
- közlediğiniz patlıcanları temizleyin ve bıçakla ince ince kıyarak karıştırma kabına alın
- diğer tüm malzemeleri de ilave edip homojen bir şekilde karıştırın
- fırın tepsisine pişirme kağıdı serin,kaşıkla mücver karışımından alarak tepsiye dizin
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin (üstü kızarınca altını kontrol edin,gerekirse çevirin)
- pişen mücverleri servis tabağına alın,dilerseniz yoğurt yada domates sosla servis edin,afiyet olsun
Çok güzel bir anlatım olmuş, günlerdir bunu arıyorum sizde buldum.
YanıtlaSilçok teşekkürler,size faydası olduysa mutlu olurum sevgiler..
Sil