4.01.2015

TAHİNLİ VE SUSAMLI KURABİYE

malzemeler
  • yarım su bardağı erimiş tereyağ
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • yarım su bardağı pudra şekeri
  • yarım su bardağı kavrulmuş susam
  • yarım su bardağı tahin
  • 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
yapımı

un hariç malzemeleri karıştırın
kontrollü olarak unu ekleyin ve hamuru toparlayın
hamurdan parçalar alıp, ister yuvarlak ister oval şekillendirin (köfte gibi)
pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin kurabiyelerin üstüne bastırmayın pişerken zaten yayılıyor)

170 derecede ısıtılmış fırında 12-15 dakika arasında pişirin (hafif renk alması yeterli)
pişen kurabiyeleri oda sıcaklığına gelene kadar tepside bekletin, daha sonra servis tabağına çıkarın

afiyet olsun

2 yorum:

  1. oldukça basit bir anlatım ile paylaşmışsınız tarifi. çok leziz görünüyor fotoğraftada. deneyeceğim bende. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) gerçekten leziz bir kurabiye deneyin beğeneceğinizi umuyorum

      Sil

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler