Merhabalar,
daha önce vişnelisini yayınladığım crumbleyi bu kez şeftalili olarak yaptım şeftali bitmeden denemenizi öneririm
bakmak isterseniz vişnelisi burada
hamuru için:
125 gr küp küp kesilmiş soğuk tereyağ
5,5 çorba kaşığı esmer şeker
7,5 çorba kaşığı un
yarım su bardağı badem yada fındık kırığı
şeftali kısmı için:
4 adet şeftali
5 çorba kaşığı esmer şeker
yapımı:
şeftalileri soyup küp küp kesin ve bir tavaya alın
üstüne şekeri ekleyin karıştırın
şeftaliler suyunu bırakıp şekerle birlikte hafif karamelize olana kadar pişirin
pişen şeftaliyi yağlanmış, orta boy bir fırın kabına döküp yayın
badem hariç hamur malzemelerini bir kapta birleştirin
elinizle yağı fazla eritmeden karıştırın
kum gibi bir hamur olacak
klasik hamur gibi yoğurmuyoruz
son olarak bademleri ekleyip karıştırın
hamuru şeftalilerin üstüne yayın
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
kaymaklı dondurma ile servis edin
afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.