2.09.2013

Vişneli Crumble (kırıntı tart)

Merhabalar:)
meyveli, hafif mayhoş tatlılardan hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin çok lezzetli oluyor ayrıca vişne yerine şeftali yada elma ile yapılabilir tercih sizin

hamuru için:
125 gr küp küp kesilmiş soğuk tereyağ
100 gr esmer şeker (5,5 çorba kaşığı) eğer tatlı seviyorsanız arttırın
200 gr un (7,5 çorba kaşığı )
yarım su b file badem

meyve kısmı için:
2 su bardağı çekirdeksiz vişne
4 çorba kaşığı esmer şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası

yapımı:
öncelikle vişneleri bir kaba alın
şekeri ve nişastayı ekleyin (nişastanın amacı vişnenin fazla sulanmaması için)
kaşıkla iyice karıştırın nişasta ve şeker vişneyle bütünleşsin
vişneli karışımı kullanacağınız fırın kabına döküp yayın (kabınız yağlanmış olsun)


hamur malzemelerini bir kapta birleştirin
elinizle yağı çok eritmeden karıştırın klasik hamur gibi olmayacak kum gibi dağınık bir hamur yapıyoruz yani yoğurma yok sadece elimizle karıştırıyoruz tereyağının soğuk olması önemli sizi biraz yorabilir fakat böyle olmalı


hamura, bademleri ekleyip karıştırın ve  vişnelerin üstünü kapatacak şekilde elinizle yayın


170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin


yanında kaymaklı dondurma ile servis edin
afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler