LOTUS KURABİYE

 

Selam,

kurabiye canavarları için müthiş bir reçete, not edin derim👌 sevgiler..

MALZEMELER

  • 1 yumurta
  • 50 gram esmer toz şeker (lotus kreması tatlı olduğundan dolayı şekeri az kullandım, siz fazla tatlı seviyorsanız 100 gr kullanın)
  • 100 gram küp kesilmiş, soğuk tereyağı
  • 150 gram lotus krema
  • 80 gram parça çikolata
  • 200 gram un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu


HAZIRLANIŞI
  1. bir tepsiye yağlı kağıt serin, lotus kremasından birer tatlı kaşığı alarak, kağıdın üstüne 10 parça olacak şekilde dizin ve donması için buzluğa kaldırın
  2. kurabiye hamuru için yağı ve unu karıştırma kabına alın, parmaklarınızla karıştırmaya başlayın
  3. yağ ve un kırıntı kıvamına gelip, bütünleştiyse şekeri, yumurtayı ve kabartma tozunu ilave edin karıştırın
  4. son olarak çikolata parçalarını ekleyin, homojen bir şekilde karıştırıp hamuru toparlayın
  5. hamuru istediğiniz büyüklüğe göre 8-10 parçaya bölün (ben 10 kurabiye çıkardım)
  6. her bir parçayı elinizde büyütün, ortasına buzluktan çıkardığınız lotus kremalarını koyup yuvarlayarak şekil verin, kapatın
  7. hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı dizin
  8. önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dk pişirin
  9. pişen kurabiyeleri tepside ılıyana kadar bekletin, daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz:)

Yorumlar