Selam,
kurabiye canavarları için müthiş bir reçete, not edin derim👌 sevgiler..
MALZEMELER
- 1 yumurta
- 50 gram esmer toz şeker (lotus kreması tatlı olduğundan dolayı şekeri az kullandım, siz fazla tatlı seviyorsanız 100 gr kullanın)
- 100 gram küp kesilmiş, soğuk tereyağı
- 150 gram lotus krema
- 80 gram parça çikolata
- 200 gram un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
- bir tepsiye yağlı kağıt serin, lotus kremasından birer tatlı kaşığı alarak, kağıdın üstüne 10 parça olacak şekilde dizin ve donması için buzluğa kaldırın
- kurabiye hamuru için yağı ve unu karıştırma kabına alın, parmaklarınızla karıştırmaya başlayın
- yağ ve un kırıntı kıvamına gelip, bütünleştiyse şekeri, yumurtayı ve kabartma tozunu ilave edin karıştırın
- son olarak çikolata parçalarını ekleyin, homojen bir şekilde karıştırıp hamuru toparlayın
- hamuru istediğiniz büyüklüğe göre 8-10 parçaya bölün (ben 10 kurabiye çıkardım)
- her bir parçayı elinizde büyütün, ortasına buzluktan çıkardığınız lotus kremalarını koyup yuvarlayarak şekil verin, kapatın
- hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı dizin
- önceden ısıttığınız 180 derece fırında 20 dk pişirin
- pişen kurabiyeleri tepside ılıyana kadar bekletin, daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz:)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.