MAKARNA BÖREĞİ

 


Selam,

fırın makarnanın pratik şekli diyebileceğimiz, eskilerin sık sık yaptığı nefis bir makarna böreği reçetesi 👍

MALZEMELER

  • 1 paket fiyonk makarna + tuz
  • SOSU İÇİN
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt (dilerseniz sütün yarısını yoğurt olarak ekleyebilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • ÜSTÜNE
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri, kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
  1. makarnayı tuz eklenmiş kaynayan suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın, süzün
  2. geniş bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın, diğer tüm sos malzemelerini ilave edin, çırpıcıyla homojen bir şekilde karıştırın
  3. makarnayı ekleyin ve karıştırın
  4. yağlanmış fırın kabına döküp, düzeltin
  5. üstüne kaşarı ve biberi serpin
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
NOT: sos kısmına kaşar peyniri yerine beyaz peynir kullanabilirsiniz, ayrıca seviyorsanız maydanoz ilavesi de yapabilirsiniz afiyet olsun..

Yorumlar