Selam,
fırın makarnanın pratik şekli diyebileceğimiz, eskilerin sık sık yaptığı nefis bir makarna böreği reçetesi 👍
MALZEMELER
- 1 paket fiyonk makarna + tuz
- SOSU İÇİN
- 3 yumurta
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı süt (dilerseniz sütün yarısını yoğurt olarak ekleyebilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
- ÜSTÜNE
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri, kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
- makarnayı tuz eklenmiş kaynayan suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın, süzün
- geniş bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın, diğer tüm sos malzemelerini ilave edin, çırpıcıyla homojen bir şekilde karıştırın
- makarnayı ekleyin ve karıştırın
- yağlanmış fırın kabına döküp, düzeltin
- üstüne kaşarı ve biberi serpin
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.