ELMALI FINDIKLI MUHALLEBİ

 


Selam,

öncelikle hepinizin yeni yılı kutlu olsun, tüm dileklerinizin gerçekleşeceği bir yıl olsun🙏

Her yıl olduğu gibi bu yıla da tatlı reçetesiyle başlayalım ☺

Elmalı muhallebi pratik ve lezzetli bir reçete, sütlü hafif bir tatlı yapmak isteyenler için ideal👍dilerseniz bu tatlıyı tekli kuplarda da hazırlayabilirsiniz, sevgiler..

MALZEMELER

1 paket pötibör bisküvi

MUHALLEBİ İÇİN

  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
ELMALI KISMI İÇİN

  • 4 büyük boy elma
  • 2 çorba kaşığı esmer toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 çay kaşığı tereyağı


HAZIRLANIŞI

  1. öncelikle elmaları soyup ufak küpler halinde doğrayın ve tavaya alın
  2. üstüne tereyağı ekleyin ve ateşe koyun
  3. şekeri ve fındığı ilave edin karıştırın ,elmalar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin ,tarçını ekleyin karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın
  4. muhallebi için malzemeleri tencereye alın karıştırın ve ocağa alın
  5. sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin
  6. muhallebiyi ateşten alın ve mikserle 5 dk çırpın
  7. uzun cam bir kabı kenarları dışarda kalacak şekilde streçle kaplayın, elmalı harcın yarısını kabın dibine yayın üstüne muhallebi döküp yayın, düzeltin
  8. bir sıra bisküvi dizin ve tekrar muhallebi dökün
  9. kalan elmalı harcı döküp yayın
  10. üstüne kalan muhallebiyi dökün ve düzeltin
  11. son olarak bir sıra daha bisküvi dizin
  12. streçin kenarlarını içe doğru kapatın, üstünü de streçle kapatarak buzdolabında bir gece soğutun
  13. servis edeceğiniz zaman uzun bir servis tabağına tatlıyı ters çevirin, streci sıyırın ve dilimleyerek servis edin

Yorumlar