KARAMELİZE SOĞANLI PATATESLİ OMLET


Merhabalar,

lezzetli bir omlet reçetesi ile geldim👌 ister kahvaltıda isterseniz de öğlen yemeği olarak tüketebilirsiniz.

Ben öğlen yemeği olarak hazırlamıştım, normalde 4 kişi için ama biz 2 kişi yedik o kadar lezzetli, doyum olmuyor😀 deneyin derim sevgiler..

MALZEMELER

  • 1 kilo küçük, taze patates (beybi patates)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 tutam şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 3 yumurta
  • 1 er tutam tuz, karabiber
  • 1 avuç kıyılmış maydanoz
  • kızartmak için sıvı yağ


HAZIRLANIŞI
  1. patatesleri güzelce yıkayın ,kabuklarıyla birlikte yarım ay şeklinde ince ince doğrayın
  2. kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın (fazla yağını çeksin diye)
  3. soğanı temizleyin ve yarım ay şeklinde, ince ince doğrayın
  4. yapışmaz tabanlı, genişçe bir tavaya soğanı ve zeytinyağını ekleyin, yüksek orta ateşte çevirmeye başlayın
  5. birer tutam şekeri ve tuzu ekleyin ,soğanlar yumuşayıp hafif karamelize olunca patatesleri ekleyin karıştırın ve düzelterek tavaya yayın
  6. yumurtaları bir kasede çırpın içine maydanozu, tuzu ve biberi ekleyin ve soğanlı patateslerin üstüne eşit bir şekilde dökün
  7. omletin altı pişince bir kapak yardımıyla çevirin, diğer tarafını da pişirip servis tabağına aktarın

Yorumlar