CEVİZLİ HAŞHAŞLI TUZLU KURABİYE


Ağızda dağılan,yedikçe yedirten bir tuzlu kurabiye👀 deneyin derim pişman olmazsınız👍

MALZEMELER
  • 175 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş peynir (kaşar ve tulum karışık kullandım)
  • yarım su bardağı ceviz kırığı
  • 2 çorba kaşığı haşhaş
  • birer tutam karabiber,kırmızı biber,tuz
  • 1,5-2 su bardağı un
  • ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
  1. un hariç malzemeleri kaba alıp,karıştırın
  2. azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
  3. hamuru strece sarıp 10 dk buzdolabında bekletin
  4. daha sonra hamuru strecin üstünde açın ve istediğiniz şekilde kalıplarla kesin
  5. yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  6. üstlerine yumurta sarısı sürün,180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin

Yorumlar