10.08.2018

ÇOK AMAÇLI KAYISI PÜRESİ

Selam,
bu tarifi uydurdum diyebilirim:) evde tadını sevmediğim,sert kayısılar vardı bunları kayısı suyu yapayım diye yola çıktım,daha sonra bu tarifte karar kıldım.
Adında belirttiğim gibi çok amaçlı kullanabilirsiniz,örnek verecek olursam yoğurtlara karıştırıp soğuk soğuk tüketebilirsiniz yaz için süper bir fikir,yarı yarıya soğuk su ile sulandırıp meyve suyu olarak tüketebilirsiniz,yine yoğurtla karıştırıp dondurabilir,dondurma gibi tüketebilirsiniz,ayrıca dondurma ve yoğurtla blendrlayıp milkshake hazırlayabilirsiniz,tart ve sütlü tatlıların üstlerine ekleyebilirsiniz yani sizin yaratıcılığına kalmış,sevgiler..

MALZEMELER
  • 12-15 adet taze kayısı
  • 10 adet kuru kayısı
  • 3 çorba kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 litre su
  • 4-5 çorba kaşığı şeker/bal (hangisini isterseniz ekleyin,ben kullanmadım)
HAZIRLANIŞI
  1. taze kayısıları yıkayın,çekirdeklerini çıkarın ve tencereye alın
  2. üstüne suyu ekleyip kaynamaya bırakın,kayısılar iyi yumuşayana kadar pişirin
  3. kuru kayısıları ve yulaf ezmesini ekleyin karıştırın 5 dk daha pişirip ocağı kapatın
  4. bu aşamada ekleyeceksiniz şeker yada balı ekleyin karıştırın
  5. ilk sıcaklığı geçince blendrla püre haline getirin (ben hafif pütürlü kalmasını istedim)
  6. daha sonra püreyi kavanozlara aktarın,oda ısısına gelince buzdolabında muhafaza edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.