27.07.2018

KETEN TOHUMLU MİNİ BAZLAMA


Selam,
daha önce yaptığım bazlama tarifimin yarı ölçüsü ve mini versiyonunu yaptım,üstelik daha sağlıklı halinde:) denemek isterseniz not alabilirsiniz sevgiler..

MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  • 2-2,5 su bardağı tam buğday yada çavdar unu (hamur ele yapışan bir kıvamda oluyor,ölçü unun cinsine,markasına göre değişebilir,siz 2 bardak koyun yetmezse eklersiniz )
  • 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı (yarı yarıya)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya (ınstent)
  • 2 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  • 1 çay kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
  1. su ve süt karışımını,mayayı,balı kaba alın ve karıştırın
  2. unu,keten tohumunu,tuzu ekleyip yoğurun
  3. hamurun üstünü kapatıp 40-45 dk dinlendirin
  4. süre sonunda elinizi unlayın,hamuru bir kez yoğurup,toparlayın ve küçük bezelere ayırın
  5. tezgahı da hafif unlayın ,hazırladığınız bezelerin üstlerine hafif bastırın, etrafında döndürerek yuvarlayın (kenarları hafif yüksek olacak)
  6. yapışmaz tabanlı bir tavayı ocağa alın ve kısık ateşte ısıtın
  7. bazlamaları arkalı önlü pişirin
  8. pişen bazlamaları sıcak yada soğuk tüketebilirsiniz afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.