Selam,
daha önce yaptığım bazlama tarifimin yarı ölçüsü ve mini versiyonunu yaptım,üstelik daha sağlıklı halinde:) denemek isterseniz not alabilirsiniz sevgiler..
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 2-2,5 su bardağı tam buğday yada çavdar unu (hamur ele yapışan bir kıvamda oluyor,ölçü unun cinsine,markasına göre değişebilir,siz 2 bardak koyun yetmezse eklersiniz )
- 1 su bardağı ılık süt ve su karışımı (yarı yarıya)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya (ınstent)
- 2 tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu
- 1 çay kaşığı bal
- 1 çay kaşığı tuz
- su ve süt karışımını,mayayı,balı kaba alın ve karıştırın
- unu,keten tohumunu,tuzu ekleyip yoğurun
- hamurun üstünü kapatıp 40-45 dk dinlendirin
- süre sonunda elinizi unlayın,hamuru bir kez yoğurup,toparlayın ve küçük bezelere ayırın
- tezgahı da hafif unlayın ,hazırladığınız bezelerin üstlerine hafif bastırın, etrafında döndürerek yuvarlayın (kenarları hafif yüksek olacak)
- yapışmaz tabanlı bir tavayı ocağa alın ve kısık ateşte ısıtın
- bazlamaları arkalı önlü pişirin
- pişen bazlamaları sıcak yada soğuk tüketebilirsiniz afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.