KARANFİLLİ TAZE İNCİR REÇELİ


Selam,
taze incir tükenmeden bu lezzetli reçeli yapın ,kahvaltılarda peynir yada kaymakla nefis oluyor öneririm.

MALZEMELER
  • 1 kilo taze incir (ufak boylarından tercih edin)
  • 400 gram toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 1 limon suyu
HAZIRLANIŞI
  1. incirleri bir süre suda bekletin ve tek tek nazikçe yıkayıp uç kısımlarını keserek tencereye alın (kabuğunu soymuyorum)
  2. üstüne şekeri ve karanfili ilave edip tencerenin kapağını kapatın,bu şekilde 4-5 saat bekletin (ara sıra mutfağa girdikçe tencereyi sallayın şekerin erimesini çabuklaştırmış olursunuz)
  3. süre sonunda tencereyi ocağa alın orta ateşte kaynatın ve ocağı kısın,ara sıra karıştırarak (tencereyi sallayarak karıştırın ki incirler ezilmesin) 20 dk kontrollü olarak pişirin
  4. limonu ekleyin 5-6 dk daha pişirip ocaktan alın
  5. hazır olan reçeli kavanoza doldurun ve kapağını kapatarak oda sıcaklığına gelene dek bekletin,daha sonra buzdolabında yada serin bir yerde muhafaza edin afiyet olsun

Yorumlar