30.05.2018

SALEPLİ KUŞ ÜZÜMLÜ KURABİYE


Selam,
arşivde bulunması gerektiğini düşündüğüm ,leziz bir kurabiye tarifi ile geldim:) denerseniz yorumlarınızı beklerim sevgiler...

MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  • 200 gram küp kesilmiş tereyağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı kuş üzümü (yarım saat suda bekletip süzün)
  • 250 gram un (yaklaşık 2 bardak)
  • 2 çorba kaşığı hazır toz salep (ben damla sakızlı salep almıştım ondan kullandım)
ÜSTÜNE
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

HAZIRLANIŞI
  1. unu karıştırma kabına alın,yağı ekleyin ve yavaş yavaş una yedirin
  2. diğer hamur malzemelerini de ekleyip yoğurun
  3. hamuru 20 dk kadar dinlendirin
  4. tepsiye yağlı kağıt serin ve hamurdan ufak yuvarlaklar yapıp tepsiye dizin
  5. üstlerine kürdanla bastırarak şekil verin
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirin (hafif kızarması yeterli)
  7. pişen kurabiyeleri tepside soğutun
  8. pudra şekeri ve tarçını bir kasede karıştırın,kurabiyelerin üstüne süzgeç yardımıyla serpin ve servis tabağına aktarın afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.