7.05.2018

KURU MEYVELİ TAM BUĞDAY UNLU KEK


Selam,
kek sevenlere lezzetli ve hafif bir reçete paylaşayım istedim,denerseniz yorumlarınızı beklerim:) sevgiler..

MALZEMELER
  • 3 orta boy yumurta
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı rende havuç
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 5 adet küçük kesilmiş kuru erik
  • 4 adet küçük kesilmiş gün kurusu kayısı
  • 5-6 adet kıyılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 dolu su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
  1. yumurtaları karıştırma kabına alın,mikserle 3-4 dk çırpın
  2. pekmezi,yağı ilave edin tekrar çırpın ve mikseri bırakın
  3. kalan malzemeleri ekleyip spatulayla alttan üste doğru karıştırın,homojen bir karışım elde edin
  4. yağlı kağıt serdiğiniz orta boy kek kalıbına hamuru boşaltıp,düzeltin
  5. 160 derecede yaklaşık 35-45 dk arasında pişirin (fırına göre süre değişebilir,kürdan testi yaparak kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  6. pişen kek oda ısısına gelene dek bekletin,daha sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz
Not: ben kek hamurunun üstüne, fırına vermeden biraz granola serptim şart değil ama siz de  dilerseniz ceviz yada fındık kırığı serpebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.