FISTIK EZMELİ GRANOLA


Selam,
kahvaltılarda,ara öğünlerde yada tatlı sunumlarınızda kullanabileceğiniz,çıtır granolayı kendiniz de evde yapabilirsiniz,dilerseniz benim verdiğim malzemelere ay çekirdeği,keten tohumu gibi eklemeler yapabilirsiniz,denemek isterseniz not edebilirsiniz sevgiler..

MALZEMELER
  • 3 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı çiğ badem yada fındık (doğranmış)
  • 1 çay bardağı yaban mersini
  • 1 çay bardağı meyve püresi (şeftali ,elma) marketlerde bebekler için satılan mini kavanozlardan kullanabilirsiniz
  • 3 çorba kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ/fındık yağı/Hindistan cevizi yağı (hangisi varsa)
  • yağlı kağıt

HAZIRLANIŞI
  1. fırını 160 derecede ısıtın
  2. pekmezi,yağı, fıstık ezmesini ve meyve püresini bir kaseye alın çırpıcıyla karıştırın
  3. fırın tepsisine yağlı kağıdı serin,üstüne  yulaf ezmesi ve bademi yayın,10 dk fırınlayın
  4. süre sonunda fırından alın ve çırptığınız sıvı karışımı ekleyerek karıştırın,tekrar 10 dk fırınlayın
  5. sonra yaban mersinini ekleyip tekrar karıştırın ve son 5-6 dk daha fırınlayıp alın
  6. toplamda 20-25 dk kadar fırınladığınız çıtır granola hazır,soğumasını bekleyin  daha sonra kavanoza doldurarak muhafaza edin
Not: granolayı yaparken mutfaktan ayrılmayın ,kendi fırın ayarınıza göre kontrol edin yanmasın

Yorumlar