Selam,
kahvaltılarda,ara öğünlerde yada tatlı sunumlarınızda kullanabileceğiniz,çıtır granolayı kendiniz de evde yapabilirsiniz,dilerseniz benim verdiğim malzemelere ay çekirdeği,keten tohumu gibi eklemeler yapabilirsiniz,denemek isterseniz not edebilirsiniz sevgiler..
MALZEMELER
- 3 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı çiğ badem yada fındık (doğranmış)
- 1 çay bardağı yaban mersini
- 1 çay bardağı meyve püresi (şeftali ,elma) marketlerde bebekler için satılan mini kavanozlardan kullanabilirsiniz
- 3 çorba kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
- 1 çay bardağı pekmez
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ/fındık yağı/Hindistan cevizi yağı (hangisi varsa)
- yağlı kağıt
HAZIRLANIŞI
- fırını 160 derecede ısıtın
- pekmezi,yağı, fıstık ezmesini ve meyve püresini bir kaseye alın çırpıcıyla karıştırın
- fırın tepsisine yağlı kağıdı serin,üstüne yulaf ezmesi ve bademi yayın,10 dk fırınlayın
- süre sonunda fırından alın ve çırptığınız sıvı karışımı ekleyerek karıştırın,tekrar 10 dk fırınlayın
- sonra yaban mersinini ekleyip tekrar karıştırın ve son 5-6 dk daha fırınlayıp alın
- toplamda 20-25 dk kadar fırınladığınız çıtır granola hazır,soğumasını bekleyin daha sonra kavanoza doldurarak muhafaza edin
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.