10.04.2018

MANTARLI ISPANAK


Selam,
ıspanak yemeğini biraz hafifleterek bulgur, pirinç yerine mantar ekleyebilirsiniz,çok lezzetli oluyor deneyin derim :)
MALZEMELER
  • 1 kilo temizlenmiş doğranmış ıspanak
  • 500 gram temizlenmiş,doğranmış kültür mantarı
  • 1 adet küp küp doğranmış kuru soğan
  • 1 adet temizlenmiş ve küp doğranmış kapya biber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı domates püresi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ yada 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 3 su bardağı kadar su
HAZIRLANIŞI
  1. soğan,biber ve yağı tencereye alıp hafif soteleyin,mantarları ekleyin ve bir kaç tur daha çevirin
  2. sarımsağı,tuzu,karabiberi ekleyin karıştırın
  3. ıspanağı,domates püresini ekleyin
  4. son olarak suyu ekleyip pişmeye bırakın afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.