Hafif bir diyet yemeği diyebileceğimiz,aynı zamanda da lezzetli bir yemek,spagetti şeklini vermek için aletler satılıyor sizde varsa daha güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır,ama bende olmadığı için bıçakla kestim deneyin derim,sevgiler..
MALZEMELER
- 1 kilo yeşil kabak
- 1 diş ezilmiş sarımsak yada 1 çay kaşığı kadar toz sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
- 4-5 çorba kaşığı domates püresi
- 1 tutam tuz
- kabakları güzelce yıkayın ve kabukları ile birlikte uzun,ince şeritler halinde doğrayın
- doğradığınız kabakları bir süzgece alın ve üstüne tuz serpip,karıştırın bu şekilde 20 dk bekletin (bu şekilde kabaklar fazla suyunu bırakıyor ve pişerken çok ezilmiyor diri kalıyor)
- süre sonunda kabakları elinizle hafifçe sıkarak tencereye alın
- üstüne yağı ekleyip yüksek ateşte 2-3 dk soteleyin ve ateşi kısın
- üstüne domates püresini ,biberi,sarımsağı ve tuzu ekleyip bir tur karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın
- kabaklar hafif diri kalacak şekilde pişirin, sıcak yada ılık servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.