Selam,
tahin pekmez sevenlere nefis bir kek reçetesi,hafta sonunda yapıp ailece tüketin yanında da güzel demlenmiş bir çay mis:)
MALZEMELER (200 ml bardak ile)
- 2 büyük boy yumurta
- 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı tahin
- 3/4 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı ceviz kırığı
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (ben unun yarım bardağını tam buğday unu kullandım)
- KALIP İÇİN
- tereyağ
- susam
- kullanacağınız 22 cm çapında (orta boy) kek kalıbını yağlayın ve susam serpip kenara alın
- kek hamuru için yumurta ,şeker ve yağı çırpın
- tahini,pekmezi,sütü ekleyip çırpın
- cevizi,kabartma tozu ve unu da ilave edip homojen bir şekilde karıştırın
- hazırladığınız kalıba kek hamurunu dökün, kalıbı 1-2 kez hafifçe tezgaha vurun
- 160 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin (kürdan testi uygulayın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
- pişen keki 10 dk soğutun ve dikkatlice kalıbından servis tabağına ters çevirin
- dilimleyerek servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.