TAHİN PEKMEZLİ KEK


Selam,
tahin pekmez sevenlere nefis bir kek reçetesi,hafta sonunda yapıp ailece tüketin yanında da güzel demlenmiş bir çay mis:)

MALZEMELER (200 ml bardak ile)
  • 2 büyük boy yumurta
  • 100 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı tahin
  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı ceviz kırığı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un (ben unun yarım bardağını tam buğday unu kullandım)
  • KALIP İÇİN
  • tereyağ
  • susam
HAZIRLANIŞI
  1. kullanacağınız 22 cm çapında (orta boy) kek kalıbını yağlayın ve susam serpip kenara alın
  2. kek hamuru için yumurta ,şeker ve yağı çırpın
  3. tahini,pekmezi,sütü ekleyip çırpın
  4. cevizi,kabartma tozu ve unu da ilave edip homojen bir şekilde karıştırın
  5. hazırladığınız kalıba kek hamurunu dökün, kalıbı 1-2 kez hafifçe tezgaha vurun
  6. 160 derecede yaklaşık 40-45 dk pişirin (kürdan testi uygulayın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  7. pişen keki 10 dk soğutun ve dikkatlice kalıbından servis tabağına ters çevirin
  8. dilimleyerek servis edin afiyet olsun

Yorumlar