27.12.2017

TARÇIN AROMALI HAVUÇLU TATLI


Selam,
yapımı kolay ve lezzetli bir tatlı arayanlar için tarçın aromalı havuçlu tatlıyı önerebilirim.

MALZEMELER
  • 500 gram havuç
  • 1 büyük elma
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 poşet kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (krema için)

HAZIRLANIŞI
  1. havuçları ve elmayı temizleyip,rendeleyin ve tavaya alın
  2. üstüne şeker ve 1 çay kaşığı tarçını ilave edin,havuç ve elma suyunu bırakıp çekene kadar pişirin
  3. cevizi ve kırdığınız bisküvileri ekleyin ,karıştırın
  4. orta boy,kare yada dikdörtgen bir kabın tabanına döküp bastırarak düzeltin
  5. bir çırpma kabına kremşantiyi ve sütü koyup katılaşana dek mikserle çırpın,kremayı ve tarçını da ilave edin ve tekrar çırpın
  6. havuçlu tabanın üstüne döküp yayın ve üstünü streçle kapatıp bir gece buzdolabında bekletin
  7. kare dilimleyip servis edin afiyet olsun (üstünü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.