Selam,
sarmalar mutfağımızın vazgeçilmezleridir ben özellikle etli sarmaları çok severim,genellikle yaprak sarmasını tercih ederim ama bu kez pazı ile yaptım,nar ekşisi ile de nefis oldu öneririm.
MALZEMELER
- 2 bağ iri yapraklı pazı
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 500 gram az yağlı dana kıyma
- 1 büyük kuru soğan rendesi
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz ve kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon
HAZIRLANIŞI
- pazıların saplarını kesin ve kaynar suya koyup 10 dk bekletin,daha sonra süzün
- iç malzemeleri bir kapta birleştirip, yoğurun
- pazı yapraklarının ortasındaki sert kısmı keserek çıkartın ve yaprağın kenarına harç koyarak üçgen muska börek tarzında sarın (dilerseniz normal şekilde de sarabilirsiniz)
- tüm pazı yapraklarını bu şekilde sarıp tamamlayın
- kullanacağınız tencereye yağı koyup eritin,salçayı ekleyin ve 2-3 tur çevirin,nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ocaktan alın
- sarmaları tencereye dizin,üstünü bir tabakla kapatın ve suyu ekleyerek tekrar ocağa koyun
- kaynadıktan sonra altını kısın ve pazılar yumuşayana kadar pişirin
- pişen sarmaları yoğurt ile servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.