NAR EKŞİLİ PAZI SARMA


Selam,
sarmalar mutfağımızın vazgeçilmezleridir ben özellikle etli sarmaları çok severim,genellikle yaprak sarmasını tercih ederim ama bu kez pazı ile yaptım,nar ekşisi ile de nefis oldu öneririm.

MALZEMELER
  • 2 bağ iri yapraklı pazı
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
İÇ MALZEMESİ
  • 500 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 büyük kuru soğan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı yıkanmış pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber ve kimyon

HAZIRLANIŞI
  1. pazıların saplarını kesin ve kaynar suya koyup 10 dk bekletin,daha sonra süzün
  2. iç malzemeleri bir kapta birleştirip, yoğurun
  3. pazı yapraklarının ortasındaki sert kısmı keserek çıkartın ve yaprağın kenarına harç koyarak üçgen muska börek tarzında sarın (dilerseniz normal şekilde de sarabilirsiniz)
  4. tüm pazı yapraklarını bu şekilde sarıp tamamlayın
  5. kullanacağınız tencereye yağı koyup eritin,salçayı ekleyin ve 2-3 tur çevirin,nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ocaktan alın
  6. sarmaları tencereye dizin,üstünü bir tabakla kapatın ve suyu ekleyerek tekrar ocağa koyun
  7. kaynadıktan sonra altını kısın ve pazılar yumuşayana kadar pişirin
  8. pişen sarmaları yoğurt ile servis edin afiyet olsun

Yorumlar