25.10.2017

MISIR GEVREKLİ ÇİKOLATALI KURABİYE


Merhabalar,
bugün bu kurabiye reçetesini uygulayarak gününüze mutluluk katabilirsiniz 😃
Nefis ötesi bir kurabiye oldu dersem abartmış olmam inanın,daha önce yaptığım browni kurabiyeyi anımsatan bir lezzette diyebilirim, öneririm sevgiler.

MALZEMELER
  • 50 gram tereyağ (eritin)
  • 2 küçük yumurta
  • 4 dolu çorba kaşığı çikolata kreması (nutella,şokella vb)
  • 150 gram un (1 su bardağından biraz fazla)
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
  • 1 kase ufalanmış mısır gevreği
HAZIRLANIŞI
  1. yumurtaları karıştırma kabına kırın ve tel çırpıcı ile çırpın
  2. yağı , çikolata kremasını ekleyin karıştırın
  3. cevizi ve unu da ilave edip karıştırın (hamur ele yapışan bir kıvamda olacak asla un ilave etmeyin)
  4. hamuru 15 dk buzluğa koyun
  5. süre sonunda bir tatlı kaşığı ile hamurdan parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve mısır gevreğine bulayın
  6. kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı dizin (üstüne bastırmayın çünkü pişerken yayılacaklar)
  7. 175 derecede ısıtılmış fırında 10 dk pişirin
  8. tepsiyi fırından alın ve kurabiyeleri içinde soğumaya bırakın, daha sonra afiyetle tüketin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.