5.09.2017

ÇITIR KADAYIFLI VE MÜRDÜM ERİKLİ KEK


Selam,
dondurucuda bekleyen kadayıfı değerlendirmek istiyordum, aynı zamanda aldığım mürdüm erikleriyle de bir şeyler yapayım derken ortaya bu kek çıktı ☺
İçi yumuşacık, dışı kıtır lezzetli bir kek oldu deneyin derim sevgiler.

MALZEMELER
  • 3 küçük boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • 100 gram oda ısısında tereyağ
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 7-8 adet mürdüm eriği
  • 1 kase kavrulmuş kadayıf (kadayıfı didikleyin yada keserek parçalayın,tavada 2 kaşık toz şeker ve fındık kadar tereyağ ekleyerek rengi dönene kadar kavurun,dilerseniz ceviz ekleyin ve soğutun)
HAZIRLANIŞI
  1. yumurtaları, şekeri ve tereyağı karıştırma kabına alın ve mikserle krema kıvamına gelene dek çırpın
  2. sıvı yağı, yoğurdu, limon kabuğunu,kabartma tozunu ve unu da ilave edip spatulayla karıştırın
  3. kek hamurunu yağlanmış orta boy bir kalıba döküp, düzeltin
  4. erikleri ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve hamurun üstüne aralıklı dizin
  5. boşluklara da hazırladığınız kadayıfı serpin
  6. 160 derecede yaklaşık 40 dk pişirin (kürdan testi uygulayın temiz çıkıyorsa kek pişmiştir fırından alın)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.