HAVUÇLU CUPCAKE


Çay saatinize eşlik edecek nefis bir reçete

6 ADET CUPCAKE İÇİN HAMUR MALZEMELERİ
  • 2 orta boy yumurta
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı havuç rendesi
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 6 çorba kaşığı un
KREMASI İÇİN
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI
  • krema ve pudra şekerini mikserle katılaşana kadar çırpın ve sıkma torbasına koyup buzdolabında bekletin
  • hamuru için yumurta ve şekeri çırpın, havucu ve yağı ekleyin karıştırın
  • kabartma tozunu, tarçını ve unu da ilave edip homojen bir şekilde karıştırın
  • hamuru cupcake kalıplarına ,üstlerinde 2 parmak boşluk bırakarak pay edin
  • 160 derecede yaklaşık 20 dk pişirin (kürdan testi yapın temiz çıkıyorsa pişmiştir)
  • pişen kekleri oda sıcaklığına gelene dek soğutun ve bir aparatla ortalarını delerek parça çıkarın yani ortalarında bir boşluk oluşturun
  • boşluklara kremadan sıkarak doldurun ve üstlerine kadar devam edip kremayı yayın
  • ortalarından çıkardığınız parçaları ufalayarak üstlerini süsleyin afiyet olsun

Yorumlar