CHESTER (kaşarlı tuzlu)


Çay saatleriniz için nefis bir tuzlu reçetesi, (bu reçete Sefarad mutfağından boyikoz de kaşer/kaşarlı çester) not alın derim sevgiler ☺

MALZEMELER
  • 1/4 su bardağı oda sıcaklığında su (çeyrek su bardağı)
  • 1 su bardağı rendelenmiş, eski kaşar peyniri
  • 2/4 su bardağı ay çiçek yağı (yarım su bardağı)
  • 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı (çeyrek su bardağı)
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kırmızı biber (toz yada pul)
  • aldığı kadar un (yaklaşık 1,5-2 su bardağı)
ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
  1. kaşarı, suyu, yağları, tuzu ve biberi kaba alın ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
  2. hamuru tezgahta merdaneyle 1 cm kalınlığında açın
  3. hamurdan, dilediğiniz bir kalıpla yada bardak ağzıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  4. üstlerine yumurta sarısı sürün, dilerseniz rende kaşarla süsleyin
  5. 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun

Yorumlar