CHESTER (kaşarlı tuzlu)


Çay saatleriniz için nefis bir tuzlu reçetesi, (bu reçete Sefarad mutfağından boyikoz de kaşer/kaşarlı çester) not alın derim sevgiler ☺

MALZEMELER
  • 1/4 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  • 3/4 su bardağı ay çiçek yağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam kırmızı biber (toz yada pul)
  • aldığı kadar un (yaklaşık 8 çorba kaşığı kullandım)
ÜSTÜNE
  • 1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI
  1. kaşarı, suyu, yağı, tuzu ve biberi kaba alın ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
  2. hamuru tezgahta merdaneyle 1 cm kalınlığında açın
  3. hamurdan, dilediğiniz bir kalıpla yada bardak ağzıyla parçalar kesin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  4. üstlerine yumurta sarısı sürün
  5. 170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri