PRATİK ŞEKERLİ BÖREK


Selam,
evde kalmış yufkaları değerlendireceğiniz lezzetli bir börek tarifi
MALZEMELER
  • 2 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
  • pudra şekeri
  • tavayı yağlamak için: sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
  • yumurta ,süt ve yağı geniş bir kasede çırpın
  • yufkaları parçalayarak içine ekleyin ve karıştırın
  • orta boy bir tavayı yağlayın ve karışımı içine boşaltıp, düzeltin
  • bu şekilde böreği 20 dk kadar dinlendirin
  • süre sonunda böreği, orta kısık ateşte arkalı önlü  pişirin
  • pişen böreği servis tabağına alın, biraz sıcaklığı geçince üstüne pudra şekeri serpin
  • dilimleyerek servis edin afiyet olsun
NOT:
böreği aynı şekilde hazırlayıp fırında da pişirebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.