FIRINDA ŞAKŞUKA


Selam,
kızartma yemeyi tercih etmeyenler için fırında şakşukayı öneririm, yapım süresi biraz uzasa da hafifliğine değer bence ☺

MALZEMELER
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 büyük domates
SERVİS İÇİN
  • sarımsaklı yoğurt
  • toz kırmızı biber
  • kuru nane ( isteğe bağlı)

HAZIRLANIŞI
  1. kabak, patlıcan ve patatesleri soyup yıkayın, küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletin
  2. biberleri de temizleyip, yıkayın ve ince ince doğrayın
  3. fırın tepsisine yada fırına uygun bir kaba yağlı kağıt serin
  4. sebzeleri sudan çıkarın ve iyice süzdürün, daha sonra havlu kağıtla kurulayın, biberleri de ekleyip hazırladığınız fırın kabına yayın
  5. zeytinyağı ve tuzu ekleyip sebzelerle güzelce harmanlayın
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında, ara sıra karıştırarak kızartın
  7. domatesi rendeleyin ve pişen sebzelere ekleyip 10 dk daha fırınlayın
  8. süre sonunda şakşukayı fırından alıp soğutun ve servis tabağına aktarın
  9. üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirin, kırmızı toz biber ve nane serpip tamamlayın
Afiyet olsun

Yorumlar