YULAF EZMELİ KABAK MÜCVERİ


Kabak mücverini  un yerine bu kez yulaf ezmesi ile denemek istedim bence güzel oldu ,böylece yulaf ezmesinin yararlarından da faydalanmış olduk :)

MALZEMELER
  • 1 kilo yeşil kabak
  • 2 yumurta
  • yarım demet kıyılmış dereotu
  • 2 dilim kadar rendelenmiş beyaz peynir
  • birer tutam tuz ve karabiber
  • 2 sap ince doğranmış taze soğan
  • 5 çorba kaşığı yulaf ezmesi
  • 5-6 dilim taze kaşar peyniri
  • tepsi için sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
  1. orta boy bir fırın tepsisini yağlayıp kenara alın
  2. kabakları temizleyip rendeleyin ve suyunu avucunuzla sıkarak karıştırma kabına alın
  3. kaşar hariç malzemeleri kabağa ekleyin ve homojen bir şekilde karıştırın
  4. mücver harcını tepsiye döküp düzeltin
  5. üstüne kaşar peynirlerini dilim halinde yada ufak parçalar halinde yerleştirin
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin 
  7. pişen mücveri biraz dinlendirin ve dilimleyerek bir spatulayla servis edin afiyet olsun

Yorumlar