YOĞURTLU PATATES ÇANAKLARI

Selam,
hem meze ,hem salata olarak yapabileceğiniz bu reçete özellikle çay masanızın favorisi olabilir ☺
MALZEMELER
  • 1 kilo patates
  • 1,5 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
ÜSTÜNE
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 4-5 adet doğranmış kornişon turşu

HAZIRLANIŞI
  1. bulgurun üstüne kaynar suyu ekleyin ve üzerini kapatarak şişip suyunu çekmesini bekleyin
  2. patatesleri temizleyip doğrayın ve yumuşayana kadar haşlayın daha sonra suyunu süzün ve püre haline getirin
  3. ezilmiş patateslere bulguru, maydanozu, yağı , tuzu ve biberi ilave edip karıştırın, elinizle yoğurun ve ceviz büyüklüğünde toplar yapın
  4. hazırladığınız topların ortasından parmağınızla bastırıp çukur açın ve dikkatlice çukuru büyüterek çanaklar oluşturun
  5. tüm patatesleri bu şekilde hazırlayıp servis tabağına dizin
  6. üstü için malzemeleri bir kasede karıştırın ve patates çanaklarının ortalarına doldurun
  7. nefis,yoğurtlu patates çanaklar hazır dilerseniz üstünü dereotu yada maydanozla süsleyin afiyet olsun

Yorumlar