TAVUK SUYUNA MANTARLI BULGUR PİLAVI

Selam,
mantarın girdiği her yemeği severek yerim :) pilav da bunların başında gelir denemenizi öneririm sevgiler..

MALZEMELER
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 600 gram kültür mantarı
  • 1 adet küp doğranmış kuru soğan
  • 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı domates püresi
  • 1 er çay kaşığı kırmızı toz biber, kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı tavuk suyu
HAZIRLANIŞI
  1. mantarların üst derisini soyun ve ince ince dilimleyin 
  2. bulguru yıkayın ve süzdürün
  3. tencereye yağı ve soğanı ekleyip hafif soteleyin, mantarları ilave edin ve yüksek ateşte soteleyin
  4. domates püresini ekleyip 2 tur çevirin
  5. bulguru, baharatları ekleyin
  6. son olarak suyu ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın
  7. yemek kaynayınca altını kısın ve suyunu çekene dek pişirin
  8. pişen pilavı 10-15 dakika dinlendirin daha sonra sıcak servis edin afiyet olsun

Yorumlar