Selam,
mantarın girdiği her yemeği severek yerim :) pilav da bunların başında gelir denemenizi öneririm sevgiler..
MALZEMELER
mantarın girdiği her yemeği severek yerim :) pilav da bunların başında gelir denemenizi öneririm sevgiler..
MALZEMELER
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 600 gram kültür mantarı
- 1 adet küp doğranmış kuru soğan
- 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı domates püresi
- 1 er çay kaşığı kırmızı toz biber, kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı tavuk suyu
- mantarların üst derisini soyun ve ince ince dilimleyin
- bulguru yıkayın ve süzdürün
- tencereye yağı ve soğanı ekleyip hafif soteleyin, mantarları ilave edin ve yüksek ateşte soteleyin
- domates püresini ekleyip 2 tur çevirin
- bulguru, baharatları ekleyin
- son olarak suyu ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın
- yemek kaynayınca altını kısın ve suyunu çekene dek pişirin
- pişen pilavı 10-15 dakika dinlendirin daha sonra sıcak servis edin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.