ISPANAKLI PRATİK KREP BÖREĞİ

Selam,
bugün sizlerle bu pratik yemeğin tarifini paylaşmak istedim, doğrusu nasıl adlandıracağımı çok düşündüm çünkü yarım saat içinde uydurup yaptığım bir tarifti , börek desem börek değil, krep desem krep değil ıspanak üstü krep diyebiliriz belki  neyse bir isim uydurdum :) sonuç olarak dondurulmuş hazırda ıspanağınız varsa 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu lezzetli böreği denemenizi öneririm biz çok beğendik sevgiler.

MALZEMELER
  • 1 kilo temizlenmiş doğranmış ıspanak (hazır dondurulmuş kullandım)
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 er tutam tuz ve karabiber (ıspanak için)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yumurta
  • 200 ml süt
  • 1 su bardağı un (klasik su bardağı ile )
  • 1 tutam tuz ve karabiber
  • yarım su bardağı rende kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI
  1. tereyağı ve soğanı geniş bir tavaya alıp kavurmaya başlayın, üstüne ıspanağı ekleyin ve ıspanak hacmini kaybedene kadar kavurun son olarak tuzu ve biberi ekleyip karıştırın
  2. ayrı bir tavada şehriyeyi yağsız olarak kavurun ve ıspanağa ekleyip karıştırın
  3. ıspanaklı harcı orta boy bir fırın kabına döküp yayarak düzeltin
  4. yumurta , un, süt, tuz ve karabiberi bir kasede çırpın krep hamuru gibi cıvık olacak ,bu karışımı ıspanağın üstüne döküp yayın
  5. son olarak üzerine kaşar peynirini serpin, 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin afiyet olsun

Yorumlar