Kandillerde yada çay saatlerinde tuzlu bir şeyler yapmak isteyenler için lezzetli ve pratik bir tarif
MALZEMELER
MALZEMELER
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un (un ölçüsü farklılık gösterebilir yavaş yavaş ekleyin)
- 2 yumurta akı
- kavrulmuş susam
- un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve azar azar un ekleyerek ,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
- hamurdan ufak parçalar alın ve önce uzun parçalar hazırlayın daha sonra uzun parçaları yuvarlayıp birleştirin , halka haline getirin
- tüm hamuru şekillendirdikten sonra simitleri önce bir çatalla çırptığınız yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
- 175 derecede ısıtılmış fırında simitler kızarana kadar pişirin afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.