MİNİ KANDİL SİMİDİ

Kandillerde yada çay saatlerinde tuzlu bir şeyler yapmak isteyenler için lezzetli ve pratik bir tarif

MALZEMELER
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3-3,5 su bardağı un (un ölçüsü farklılık gösterebilir yavaş yavaş ekleyin)
ÜSTÜNE
  • 2 yumurta akı
  • kavrulmuş susam
HAZIRLANIŞI
  1. un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın ve azar azar un ekleyerek ,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin
  2. hamurdan ufak parçalar alın ve önce uzun parçalar hazırlayın daha sonra uzun parçaları yuvarlayıp birleştirin , halka haline getirin
  3. tüm hamuru şekillendirdikten sonra simitleri önce bir çatalla çırptığınız yumurta akına sonra susama batırıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
  4. 175 derecede ısıtılmış fırında simitler kızarana kadar pişirin afiyet olsun

Yorumlar