MAKARNALI BÖREK (yalancı su böreği)

Çok sık yapmasak da aklımıza geldikçe yaptığımız bu lezzetli böreği geçenlerde kardeşim yapmıştı ben de sizler için fotoğrafladım paylaşmak istedim bilenler bilir, bilmeyenler de tarifi not alabilirler :) sevgiler.

MALZEMELER
  • 4 yufka
  • yarım paket tuzlu suda haşlanmış fiyonk makarna
  • 1 ufak kase ufalanmış beyaz peynir
  • yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 2 su bardağı süt
  • 125 gram eritilmiş margarin yada tereyağ
  • 2 yumurta
HAZIRLANIŞI
  1. sosu için yumurta, süt ve yağı bir kasede birleştirip çırpın
  2. fırın tepsisini yağlayın ve bir yufkayı yerleştirin
  3. üstüne sos gezdirin
  4. sosun üstüne yarım yufka döşeyin ve tekrar sos gezdirin
  5. ve tekrar yarım yufka ve sos
  6. ortasına haşlanmış makarna ,maydanoz ve peyniri yerleştirin
  7. yarım yufka ve sos sıralamasıyla böreği tamamlayın
  8. kalan sosu da böreğin üstüne döküp, bir fırçayla her tarafına sürün
  9. böreği vaktiniz varsa bir kaç saat dinlendirin
  10. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
  11. sıcak olarak dilimleyerek servis edin afiyet olsun

Yorumlar