PORTAKAL REÇELİ

Elma reçelinden sonra bir de portakal reçeli yapayım dedim, ee tabi sizle paylaşmadan olmazdı :) yapımı kolay portakal reçelimi öneririm ,ben az miktarda yaptım 2 ufak kavanoz reçel çıktı, siz dilerseniz malzemeleri arttırabilirsiniz sevgiler.

MALZEMELER
  • 2 adet portakal
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • yarım çay kaşığı toz karanfil
  • yarım limon suyu

HAZIRLANIŞI
  1. portakalları yıkayın ,kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin ve tencereye alıp 15 dakika kadar haşlayın (rendelenmiş kabukları atmayın daha sonra kek ,kurabiye yada tatlılarda kullanabilirsiniz ) 
  2. haşlanmış portakalları süzgece alıp bekletin
  3. reçeli pişireceğiniz tencereye suyu ve şekeri koyun, yarım saat şerbeti kaynatın
  4. süzgeçte bekleyen portakalları ufak küpler halinde doğrayıp şerbete atın,karanfil tozunu da ilave edin ve kısık ateşte ara sıra karıştırarak reçeli pişmeye bırakın (oluşan köpükleri bir kevgir ile alın)
  5. reçel yaklaşık 30 dakika piştikten sonra limonu ekleyin ve 10 dakika daha pişirin
  6. önceden buzdolabında soğuttuğunuz porselen bir tabağa reçelin suyundan biraz damlatıp kıvamına bakın, fazla akıcı değil ise reçel olmuştur ocaktan alın ve temiz kavanozlara boşaltın
AFİYET OLSUN

Yorumlar