PATATESLİ BUZLUK BÖREĞİ

Selam, bu pratik ve lezzetli bir börek reçetesi denemeyen varsa öneririm

MALZEMELER
  • 3 yufka
  • 4 büyük boy patates + 1 tutam tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı kaşar rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 gr eritilmiş tereyağ
  • 3-4 dal kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
  1. patatesleri soyup yıkayın ve dilimlere ayırıp haşlayın
  2. haşlanan patatesleri ezin ,tuzu biberi,maydanozu ve kaşar peynirini ekleyin, karıştırın
  3. sütü yağı ve yumurtayı bir kasede çırpın ve patatesli harca ekleyip güzelce karıştırın
  4. hazırladığınız harcı üçe bölün
  5. tezgaha yufkanın birini yayın, üstüne harç döküp her tarafına yayın ve ikinci yufkayı yerleştirin tekrar harç,yufka ve harç olarak tamamlayın
  6. hazırladığınız 3 katın, kenarlarını içe kıvırın ve rulo şeklinde sarın,ruloyu bir strece sarıp buzluğa atın
  7. 1 saat kadar buzlukta kalan ruloyu çıkartın ve 1-2 parmak kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yatay olarak dizin
  8. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ve sıcak sıcak servis edin
NOT: dilerseniz böreği dilimledikten sonra pişirmeden dondurucuda saklayabilirsiniz afiyet olsun.

Yorumlar