ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

MALZEMELER
  • 4 yufka
  • 1 kilo ıspanak
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • SOSU İÇİN
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı erimiş soğumuş tereyağ margarin
  • 1 yumurta
HAZIRLANIŞI
  1. ıspanağı temizleyip güzelce yıkayın ve doğrayın, geniş bir tavaya yağı ve soğanı alıp kavurmaya başlayın, ıspanağı ekleyin,ıspanak suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ve ocaktan alın, tuzu ve biberi ekleyip karıştırın
  2. sos malzemelerini bir kasede çırpıp, hazırlayın
  3. yufkaların her birini  + şeklinde  dörde kesip hazırlayın
  4. hazırladığınız yufkalara önce sostan sürün daha sonra geniş kenarlarına ıspanaklı harçtan koyun, önce rulo yapın, sonra rulonun ucundan tutup kendi etrafında sarın
  5. hazırladığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan sosu üstlerine sürün
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin afiyetle.

Yorumlar