MALZEMELER
- 4 yufka
- 1 kilo ıspanak
- 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- SOSU İÇİN
- yarım su bardağı süt
- yarım su bardağı zeytinyağ
- 2 çorba kaşığı erimiş soğumuş tereyağ margarin
- 1 yumurta
- ıspanağı temizleyip güzelce yıkayın ve doğrayın, geniş bir tavaya yağı ve soğanı alıp kavurmaya başlayın, ıspanağı ekleyin,ıspanak suyunu bırakıp çekene kadar kavurun ve ocaktan alın, tuzu ve biberi ekleyip karıştırın
- sos malzemelerini bir kasede çırpıp, hazırlayın
- yufkaların her birini + şeklinde dörde kesip hazırlayın
- hazırladığınız yufkalara önce sostan sürün daha sonra geniş kenarlarına ıspanaklı harçtan koyun, önce rulo yapın, sonra rulonun ucundan tutup kendi etrafında sarın
- hazırladığınız börekleri yağlanmış tepsiye dizin ve kalan sosu üstlerine sürün
- 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin afiyetle.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.