PEYNİRLİ TAVA BÖREĞİ (SU BÖREĞİ TADINDA)

Selam, hem pratik hem lezzetli bir tava böreği denemeyen kalmasın :)

MALZEMELER
  • 3 yufka
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • tavayı yağlamak için 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase ezilmiş beyaz peyniri
  • bir kaç dal kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI
  1. sosu için yumurtayı, sütü ve yağı bir kasede çırpın
  2. peynir ve maydanozu karıştırın
  3. büyük boy bir tavayı yağlayın ve yufkanın birini, kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin üstüne bir kaç kaşık sos gezdirin
  4. kalan iki yufkayı da dörder parçaya bölün ve bir yufka, biraz sos sıralamasıyla böreği döşeyin ( ikinci parçayı koyunca iç harcını yayın)
  5. son olarak artan sosu böreğin üstüne dökün, bir fırça yardımıyla eşit dağıtın, her tarafı ıslansın
  6. büyük göz ocağınızı en kısık ayarında açarak böreği arkalı önlü pişirin
  7. dilimleyerek sıcak servis edin afiyet olsun
not: vaktiniz varsa böreği 1-2 saat bekletin

Yorumlar